"KENDİNİ YÖNETMEK" ADLI ETWINNING PROJESİ

"KENDİNİ YÖNETMEK" ADLI ETWINNING PROJESİ

Okulumuz Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Alanı Öğretmeni Seher ERSÖZ'ün kuruculuğunu üstlendiği "Kendini Yönetmek" adlı eTwinning projesi için çalışmalar başlamıştır.

Günümüzün teknolojik gelişmelere bağlı olarak mütemadiyen değişen ve dönüşen koşullarında, öğrencilerin başarıyı yakalayabilmesinin, sosyalleşmesinin ve sağlıklı iletişim kurmalarının en önemli koşullarından biri kuşkusuz kendini yönetmeyi başarabilmelerine bağlıdır. Ancak gerçekliğin ve sanallığın bir arada olduğu bu süreçte kendini yönetmek sanıldığı kadar kolay değildir. Kendini yönetmek hem gerçek hem de sanal dünyada öncelikle kendini bilmeyi, tanımayı ve kontrol edebilmeyi gerektirir. Özellikle duygusal dayanıklılığın yüksek oluşu kendini yönetme sürecinde oldukça etkilidir. Çünkü bireyin duygusal dayanıklılığının yüksek oluşu olumlu ve olumsuz pek çok duyguyu tanıması, kontrol edebilmesi ve bu duygulara bağlı olarak doğru davranışlar sergilemesi anlamına gelmektedir.

Bu bağlamda planladığımız bu proje ile öğrencilerimizin duygusal zekâ becerilerini geliştirerek onların duygularını tanıma, yönetme, doğru kararlar ile doğru davranışlar edinmelerine yol gösterici olmayı hedeflemekteyiz.

Farklı illerden 10 meslek lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleşecek olan projenin 3 ay sürmesi planlanmaktadır.

 

28.05.2022 497